Akadálymentesítési nyilatkozat

A társaság elkötelezett amellett, hogy a honlapját és kapcsolódó webtartalmakat a közszférában működő szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a weboldalunk teljeskörűen akadálymentessé váljon.
Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. hivatalos weboldalára vonatkozik: www.dhkkft.hu

Megfelelőségi státusz

A társaság által végzett önértékelés alapján a weboldal megfelel a közszférában működő szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény előírásainak és teljes mértékben megfelel a WCAG 2.0 AA szintnek. A weboldalon található tartalmak jól áttekinthetők és könnyen feldolgozhatók a fogyatékkal élők számára is.

Nem akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő okok miatt nem akadálymentes:

  • A szkennelt PDF állományok nem felolvashatóak. A jelenlegi gyakorlat szerint a dokumentumok egy részének hitelesítése kézi aláírással történik. Az így keletkező PDF állományok szkennelése során nem minden esetben biztosítható, hogy azokat a képernyő-felolvasó programok értelmezni tudják.
  • Előfordulhat nem megfelelő kontrasztarány az alkalmazott témasablonban a PDF-ekben.
  • Előfordulhat, hogy az oldal egyes elemei a nagyíthatóság követelményeinek nem felelnek meg. Ennek oka, hogy a design kialakításánál figyeltünk a responsive megjelenésre, és nagyítás során az egyes böngészők átállnak a mobilbarát megjelenésre.
  • Beágyazott elemek korlátozott kezelhetősége. Pl. beágyazott Google térképek.

Aránytalan teher

A társaság rendszeresen állít elő MS Office formátumú dokumentumokat, amelyekből PDF fájlok készülnek és jelennek meg honlapunkon. A weboldalon elérhető dokumentumok között jelen pillanatban számos olyan fájl van, amely nem felel meg az akadálymentesítés követelményének.

Visszajelzés és elérhetőségek

Az akadálymentesítéssel kapcsolatos esetleges megfelelési hiányosságok, észrevételek jelzésére, illetve további információ vagy tájékoztatás kérhető az ugyfelszolgalat@dhkkft.hu e-mail címen.

Végrehajtási eljárás

Amennyiben a társaság 30 napon belül nem, vagy nem kielégítően válaszol az akadálymentesítéssel kapcsolatos bejelentésre vagy kérelemre, bejelentéssel élhet a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség felé.
Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a 162/2019 (VII. 5.) Korm. rendelet tartalmazza.

Ellenőrző szervezet: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Székhely címe: 1134 Budapest, Váci út 35.
Levelezési cím: 1255 Budapest, Pf.: 182.
Ügyfélszolgálat: +36 1 450 3070 E-mail: @

A jelen akadálymentesítési nyilatkozat 2022.06.27. napján készült.
A nyilatkozatot jóváhagyta: Varga László ügyvezető