Vállalatról és a közfeladat ellátásáról

Az Önkormányzatok az önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladat ellátása során gondoskodnak a közigazgatási területükön belül a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás helyi szintű részletszabályainak a meghatározásáról, a hulladékgazdálkodási közszolgáltató kiválasztásáról, valamint a kiválasztott közszolgáltatóval történő közszolgáltatási szerződés megkötéséről.

E közfeladat ellátása érdekében az Önkormányzat az ingatlanhasználóknál keletkező települési hulladék, az elkülönítetten, gyűjtőszigeten gyűjtött települési hulladék, a házhoz menő lomtalanítás során a lomhulladék, és ahol a közszolgáltató a biohulladék elszállítását az ingatlanhasználónak felajánlja, a biohulladék gyűjtésére, átvételére, elszállítására, kezelésére, valamint hulladékgazdálkodási létesítmények üzemeltetésére, fenntartására, utógondozására hulladékgazdálkodási közszolgáltatást szervez és tart fenn.

A Debreceni Hulladék Nonprofit Kft. tevékenysége nem veszélyes hulladék gyűjtése, melyet teljes jogú alvállalkozói segítségével lát el. Vállalatunk az önkormányzatokkal kötött közszolgáltatási szerződés vagy, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság által ideiglenesen kijelölt közérdekű szolgáltatóként látja el feladatát.

A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. Hajdú-Bihar megyében (az alábbi települések kivételével: Egyek, Tiszacsege, Monostorpályi) lát el közszolgáltatást.

A Debreceni régióban (Álmosd, Bagamér, Debrecen, Ebes, Fülöp, Hajdúbagos, Hajdúszovát, Hosszúpályi, Kokad, Létavértes, Mikepércs, Nagyhegyes, Nyírábrány, Nyíracsád, Nyíradony, Nyírmártonfalva, Sáránd, Újléta, Vámospércs) a hulladékgyűjtés, szállítás feladatait az A.K.S.D. PLUSZ Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., míg a kezelést az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. látja el.

A Hajdúböszörményi régióban (Balmazújváros, Bocskaikert, Folyás, Görbeháza, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúsámson, Hortobágy, Polgár, Téglás, Tiszagyulaháza, Újszentmargita, Újtikos) a hulladékgyűjtés, szállítás valamint a kezelés feladatait is a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. látja el.

A Berettyóújfalui régióban (Ártánd, Bakonszeg, Báránd, Bedő, Berekböszörmény, Berettyóújfalu, Bihardancsháza, Biharkeresztes, Biharnagybajom, Bihartorda, Bojt, Csökmő, Darvas, Derecske, Esztár, Földes, Furta, Gáborján, Hencida, Kismarja, Komádi, Konyár, Körösszakál, Körösszegapáti, Magyarhomorog, Mezőpeterd, Mezősas, Nagykereki, Nagyrábé, Pocsaj, Püspökladány, Sáp, Sárrétudvari, Szentpéterszeg, Szerep, Tépe, Tetétlen, Told, Újiráz, Váncsod, Vekerd, Zsáka) a hulladékgyűjtés, szállítás valamint a kezelés feladatait is a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. látja el.

A Nádudvari régióban (Nádudvar, Kaba) a hulladékgyűjtés, szállítás valamint a kezelés feladatait is a Nádudvari Településfejlesztési és Városgazdálkodási Nonprofit Kft. látja el.

A Hajdúszoboszlói régióban (Hajdúszoboszló) a hulladékgyűjtés, szállítás feladatait a Hajdúszoboszlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt., míg a kezelést az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. látja el.